TÜRMOB, SGK Bildirge Süresi Uzatılmalıdır

6 puan ilave SGK Teşvikinin uzatılması sonrası açıklama yapan Emre Kartaloğlu Teşviklerin sağlıklı uygulanabilmesi için SGK Bildirge verme süresinin uzatılması gerektiğini söyledi.

SGK Bildirge verme süresinin uzatılması şart

TÜRMOB Başkanı Emrek Kartloğlu Dünya Gazetesine yaptığı açıklamada, ilave 6 puan teşvikinin uzatılmasının son dakikada açıklamasının Mali Müşavirlere ve işverenlere ek iş yükü getirdiğini bu aşamada daha önce SGK Bildirimi yapan mükelleflerin düzeltme veya yeni bildirge vermeleri gerektiğini bu nedenle 2020 Ocak ayı SGK Bildirge vermesi süresinin uzatılması gerektiğini belirtti.

 

İlave 6 Puanlık Sigorta Primi uzatıldı. Hangi iller ilave 6 puan indiriminden yararlanabilir.

I Sayılı Liste, Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Uşak - II Sayılı Liste: Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun,  Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli ve Yozgat - III Sayılı Liste (15 il ve 2 ilçe): Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada-Gökçeada ilçeleri 31.12.2020 tarihine kadar ilave 6 Puan SGK indirimnden yararlanabilecektir.

 

Image placeholder

Muhammed Karabağ

1989 yılında Dicle Üniversitesi İşletme ve 1995 yılında da Anadolu Üniversitesi İktisat bölümlerinden mezun oldu. 1999 yılından beri Avcılar'da kendi ofisinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Karabağ, kurucusu ve ortağı olduğu Avcılar'daki Bağımsız Denetim A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.