E-Fatura’ya Kamu Senaryosu

E-Fatura senaryo sayısı 3’e yükseldi. Temel Senaryo ve Ticari Senaryo ya ek olarak Kamuya kesilecek faturalar için KAMU FATURA Senaryosu eklendi.

Şu an kullanımı zorunlu olmayan Kamu Fatura Senoryosunda Senaryosu TEMEL veya KAMU olan tüm Kamuya düzenlenen faturalarda ilgili alanlara geçerli bir Türkiye IBAN numarası ve para birimi kodu yazılması gerekmektedir.

E-Fatura  KAMU FATURA Senaryosu duyurusu

Kamuya düzenlenen e-Faturalarda KAMU FATURA Senaryosu eklenmiş olup kullanımı şu an zorunlu değildir. Senaryosu TEMEL veya KAMU olan tüm Kamuya düzenlenen faturalarda ilgili alanlara geçerli bir Türkiye IBAN numarası ve para birimi kodu yazılması gerekmektedir. Kılavuzda yer alan XML örneğinde göründüğü üzere IBAN bilgisi PaymentMeans/ PayeeFinancial Account/ID alanına, para birimi ise PaymentMeans/ PayeeFinancial Account/CurrencyCode alanına yazılmalıdır.”

Image placeholder

Muhammed Karabağ

1989 yılında Dicle Üniversitesi İşletme ve 1995 yılında da Anadolu Üniversitesi İktisat bölümlerinden mezun oldu. 1999 yılından beri Avcılar'da kendi ofisinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Karabağ, kurucusu ve ortağı olduğu Avcılar'daki Bağımsız Denetim A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.