TÜRMOB Mesleki Talep ve Sorunlarını Sundu

Mali Müşavirlerin talepleri ve mesleki sorunlarının çözümü için TÜRMOB Maliye Bakanlığı ile görüştü.

TÜRMOB Yönetimi ve  Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Dinçbaş ile oldukça yapıcı geçen görüşmede Muhasebe Meslek Mensuplarının Mücbir sebep, meslek mensubu gider katılım payı, mali tatil, Mali Müşavirlere yeşil pasaport verilmesi, 3568 Sayılı kanun kapsamında sunulan hizmetleri için KDV değişikliği ve serbest meslek kazançlarında KDV’nin tahsil esasına göre vergilendirilmesi görüşüldü.

TÜRMOB’un  önerilerini olumlu karşılayan Dinçbaş, Sorunların çözümüne katkı sunma gayreti içerisinde olacaklarını ifade etti.

TÜRMOB tarafından hazırlanan çalışmada, meslek mensubu gider katılım payı düzenlemesi, mücbir sebep halinin meslek mensuplarına yetki ve sorumluluk getiren haller içinde geçerli olması, bunun usul ve esaslarının belirlenmesi, mali tatil ile ilgili yaşanan sorun ve sıkıntıların çözülmesi, serbest meslek kazançlarında KDV’nin tahsil esasına göre vergilendirilmesi, Yeminli Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlere yeşil pasaport verilmesi, 3568 sayılı Kanun kapsamında sunulan hizmetlerin KDV tutarlarında değişikliğe gidilmesi talepleri Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dinçbaş’a sunuldu.

Yeni seçilen Yönetim Kurulunu kutlayan ve başarılar dileyen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Dinçbaş,mesleki sorunların çözümünde birlikte çalışacaklarını belirterek, işbirliği ve diyalog içerisinde sorunları çözebileceklerini ifade etti. Dinçbaş, muhasebe ve denetim mesleğinin ekonomik gelişmede önemli bir görev ve fonksiyon üstlendiğini belirterek “Birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmalarla sorunların çözümüne katkıda bulunacağız” dedi.

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, “Hazine ve Maliye Bakanlığı ile işbirliği içerisinde çalışarak ülkemizin ve mesleğimizin sorunlarının çözümüne katkıda bulanacağız” dedi.

Maliye Bakanılığı Yardımıcı Osman Dinçbaş ile yapılan görüşmeye TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldız, Genel Sekreter Yahya Arıkan, Genel Sayman Mustafa Levent Demiröz, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Cemal Yükselen, Masum Türker katılım sağladı.

Image placeholder

Muhammed Karabağ

1989 yılında Dicle Üniversitesi İşletme ve 1995 yılında da Anadolu Üniversitesi İktisat bölümlerinden mezun oldu. 1999 yılından beri Avcılar'da kendi ofisinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Karabağ, kurucusu ve ortağı olduğu Avcılar'daki Bağımsız Denetim A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.