E-Bildirge Sisteminde Vergi Kimlik Numaralarının Eşleşmesi

Tüm illerde uygulanmaya başlanılacak olan Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin elektronik ortamda...

 Gelir İdaresi Başkanlığına gönderilmesinde beyannamenin SGK da işlem görebilmesi için işverenlerin vergi kimlik numaraları ile SGK işyeri sicil numaralarının eşleşmiş olması gerekir.

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi uygulamasına 01.01.2020 tarihinden itibaren (2020/Ocak ayı Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile birlikte) tüm ülke çapında geçilecek olması nedeniyle uygulama kapsamında olacak işverenlerin belgelerini sağlıklı bir şekilde ilgili Kurumlara gönderebilmeleri için vergi kimlik numaralarının duyurudaki “Vergi Numarası Doğruluk Beyanı” kısmında eşleştirilmesi gerekir. Ocak 2020 ayından önce bu eşleştirmenin yapılmasını, eşleştirmede sorun yaşayan işverenlerin ilgili sosyal güvenlik il müdürlüklerine/merkezlerine müracaat ederek gerekli düzeltmeleri yaptırmalarını önemle hatırlatırız.  

Image placeholder

Muhammed Karabağ

1989 yılında Dicle Üniversitesi İşletme ve 1995 yılında da Anadolu Üniversitesi İktisat bölümlerinden mezun oldu. 1999 yılından beri Avcılar'da kendi ofisinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Karabağ, kurucusu ve ortağı olduğu Avcılar'daki Bağımsız Denetim A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.