En uygun Teşvik Uygulaması

Sosyal Güvenlik Kurumu İşverenlerin yürürlükteki SGK teşviklerinden daha iyi ve daha doğru bir şekilde faydalanmaları için sistemsel yeniliklerine devam ediyor.

Bu hafta içerisinde E-Bildirge sayfasına giren kullanıcılar en üstte “Size en uygun teşvik ve desteği öğrenmek için tıklayınız..” linkiyle karşılaşmaktadırlar. Bu link www.destekal.gov.tr adresine yönlendirme yapmaktadır.Bu linkte yürürlükteki tüm teşviklerle gecikmiş bir uygulama olsa bile ilgili detaylı olarak tüm bilgiler verilmektedir.

*5 puanlık teşvik, İlave 6 puanlık teşvik, Yurtdışına gönderilenlerle ilgili teşvik, Yatırım teşviği, İşsizlik Ödeneği alanlarla ilgili teşvik, Genç ve Kadın teşviği (06111), İşbaşı eğitimine katılanlar teşviği, Engelli Teşviği, Ar-ge teşviği, Kültür yatırım teşviği, Sosyal Hizmetlerden yararlananlara yönelik teşvik, İlave istihdam teşviği(17103,27103), Ücret desteği, Çok tehlikeli işyerleri teşviği, Asgari Ücret desteği, Genç girişimci teşviği, Geriye yönelik prim teşviği konularında genelgelerde detaylı bir şekilde tek bir yerde toplanıp hangi teşvikten faydalanılırsa bunun genelgesi nedir sorularına da cevap bulunmuş oldu.

Bu bilgiler yeterli midir?

SGK teşviklerini uygulayacak işverenler için yine de teşvik ortalaması ve tanımlamalar boyutunda işlemler yapılması zorunludur. İşverenlerin yada firmalarında bu teşviklerden faydalananların, firmalarında İnsan Kaynakları yada muhasebe departmanında çalışan personellerine 1 günlük uygulamalı bir Teşvik eğitimi aldırmaları aslında karşılaşacakları maliyetleri düşürmeleri adına faydalı olacaktır. Çoğu işverenin SGK işlemlerini yapan çalışanları, bu tanımlamaların zor, takip gerektiren ve sonrasında geriye dönük yersiz teşvik süreçlerinden dolayı, ya bu teşvikleri hiç uygulamıyorlar, yada bu işlerle ilgilenen danışmanlara bu süreçleri bırakıyorlar.

Teşvik Hesaplama Çok kolay! 

İşverenler sadece SGK işlemlerini yapan personellerine bu işin eğitimini bir kere aldırması sonrasında takibinin de düzenli bir şekilde yapılması halinde hiçte zor bir süreç olmadığını göreceklerdir.

Taner Özdemir

Image placeholder

Muhammed Karabağ

1989 yılında Dicle Üniversitesi İşletme ve 1995 yılında da Anadolu Üniversitesi İktisat bölümlerinden mezun oldu. 1999 yılından beri Avcılar'da kendi ofisinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Karabağ, kurucusu ve ortağı olduğu Avcılar'daki Bağımsız Denetim A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.