Yeni Vergi Borcu Yapılandırma Açıklaması

Kamuoyunda 2019 yılı sonunda veya 2020 yılında vergi borçlarına ilişkin bir yapılandırma ve vergi affı beklentisi oluştuğunu belirten TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu yeni yapılandırma veya veri affı’na karşı olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansına yeni vergi düzenlemeleri hakkında değerledirme yapan Emre Kartaloğlu, 

Alıştırılmış bir beklenti haline dönüşen vergi yapılandırma ve vergi affı konusuna TÜRMOB olarak karşı olduklarını belirterek Yapılandırma ve Vergi Affı konusunun bir şekilde karşılandığını vergi affı ve yapılandırmanın kayıtdışılığı artırdığını bu sebeple her türlü af ve yapılandırma düzenlemelerine sıcak bakmadıklarını belirtti.

e-Haciz Uygulaması Firmalara Zarar Veriyor.

Vergi borçlarına karşı firmaların e-haciz uygulaması ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Kartaloğlu, maliyeden alacağı olan ve mahsup talebinde bulunan firmaların sistemden kontrol edilecek bir mekanizma kurulması gerektiğini, e-Haciz sisteminin firmalara zarar verdiğini ifade etti.

5.000 ve 30.000 üzeri Faturalar için e-Arşiv Fatura uygulaması ertelenmelidir.

1 Ocak tarihinden itibaren 5 bin TL üzerindeki faturaların e-Arşiv Portalı üzerinden kesilmesi geektiğini belirten Emre Kartaloğlu, Esnaf ve tüccarların e-Arşiv fatura uygulamasına hazır olmadığını e-Arşiv Fatura sisteminin 5.000 ve 30.000 üzeri faturalar için sorun olacağını belirterek e-Arşiv Fatura uygulamasının ertlenmesi önerisinde bulundu.

Image placeholder

Muhammed Karabağ

1989 yılında Dicle Üniversitesi İşletme ve 1995 yılında da Anadolu Üniversitesi İktisat bölümlerinden mezun oldu. 1999 yılından beri Avcılar'da kendi ofisinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Karabağ, kurucusu ve ortağı olduğu Avcılar'daki Bağımsız Denetim A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.