Yeni Torba Yasa ile Ekonomide Düzenlemeler

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Zorunlu karşılıklarla  ilgili sadece pasif tarafına değil aktif tarafına da bakmak suretiyle Merkez Bankası'na bazı yetkiler vermeyi teklif ettiklerini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti’nin TBMM’ye sunacağı teklifle ilgili açıklamalarda 
bulundu.    Muş, teklifin 32 maddeden oluştuğunu belirtti.     Merkez Bankası'na ilişkin olarak ise ihtiyat akçesinin yüzde 10 olarak ayrılacağını söyleyen Muş, zorunlu karşılıklara ilişkin de 
değişiklikler teklif edileceğini söyledi. Muş, "Merkez Bankası'nın kanununda değişikliğe gidiyoruz. Bu aynı zamanda da Türk Ticaret Kanunu ile uyumlu hale gelmiş olacaktır. Zorunlu karşılıklarla ilgili sadece pasif tarafına değil aktif tarafına da bakmak suretiyle Merkez 
Bankası'na bazı yetkiler vermeyi teklif ediyoruz." dedi.

Merkez Bankası kanununa eklenen bir madde ile Banka'nın bilgi  talepleri gerçek zamanlı ve anlık olarak karşılanacak.   AK Parti 'Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik
Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu.     Buna göre, Banka talepleri gerçek zamanlı ve anlık karşılanacak. Bu taleplerin karşılanmasını teminen Bankaca kurum ve kuruluşların bilgi işlem sistemlerine erişim sistemleri kurulabilecek. Uygulamaya yönelik her türlü usul ve esaslar Bankaca belirlenecek.

Muş, yapılacak düzenlemelerle birlikte Varlık Barışı'nın 6 ay uzatılacağı, yurt dışı çıkış harcının 15 liradan 50 liraya çıkarılacağı ve klonlanmış cep telefonlarının 4 ay içinde kapatılacağını duyurdu.

Mali sistemde bulunan firmaların borçlarının yapılandırılması için bir düzenleme getiriyoruz. Geçmiş dönemde İstanbul Yaklaşımı olarak yapılan buna benzer bir sistem kurulmasını öngörüyoruz. 2 yıllık sürede şirketler kanunda belirtilen şartlar içinde müracaat etmesi halinde belli başlı teşvikler olacak ve borçlar bankalar tarafından yapılandırılacaktır. Burada bir çerçeve anlaşması ortaya konacaktır.

Image placeholder

Muhammed Karabağ

1989 yılında Dicle Üniversitesi İşletme ve 1995 yılında da Anadolu Üniversitesi İktisat bölümlerinden mezun oldu. 1999 yılından beri Avcılar'da kendi ofisinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Karabağ, kurucusu ve ortağı olduğu Avcılar'daki Bağımsız Denetim A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.