Erteleme ve İşverene Destek Yeni Ekonomi Paketinde

Ak Parti Grubunun hazırladığı yasa teklifi ile Esnaf Ahilik Sandığı Erteleniyor. İşverene destek Paketinde ise 2020 yılı için aylık 75 Lira Asgari Ücret Desteği devam ediyor.

Torba Yasa teklifinde 2020 Yılı Vergi Affı ve Yeni Yapılandırma, veya Matrah Artırımı Var mı?

39 Madde halinde hazırlanan yeni torba yasa teklifinde şu an için Vergi Affı ve Yeni Yapılandırma Planı bulunmuyor. Pakette Doğal afetler sebebi ile borç ertelemesi mevcut. Maddeye göre doğal afetlerde devlete olan borçlarda olan erteleme hakkı özel sektör borçları içinde geçerli olacak.

BES artık Gurbeçlileride Kapsıyor.

Torba yasa ile yurt dışından yaşayan Türk vatandaşları ve mavi kart sahipleri döviz endekli BES sistemine dahil edilecek. Gurbeçiler her ay prim ödemesi yaparak Türkiye'de Bireysel Emeklilik BES sisteminden emekli olabilecek.

Kobilere yeni destek

Kredi Garanti Fonu için sağlanan hazine Desteği miktarı 25 milyar TL'den 35 Milyar TL tutarına çıkarılacak. KOBİ'lere destek için önemli ölçüde finansal destek sağlanacak.

2020 Yılı Asgari Ücret Desteği

2020 yılı için geçerli olacak Asgari Ücret desteği yıl boyunca aylık 75 Lira olarak devam edecek.

Torba Yasa'da Bağkur'luta Güzel Haber!

Yeni torba yasa ile Ahilik Fonu 2021 yılına ertelenecek. 2020 yılı için Esnaf Ahilik Fonu'na prim ödemesi gerekmeyecek.

Image placeholder

Muhammed Karabağ

1989 yılında Dicle Üniversitesi İşletme ve 1995 yılında da Anadolu Üniversitesi İktisat bölümlerinden mezun oldu. 1999 yılından beri Avcılar'da kendi ofisinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Karabağ, kurucusu ve ortağı olduğu Avcılar'daki Bağımsız Denetim A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.