Sokağa Çıkma Yasağı Getirilen Mali Müşavirler Hakkında

TÜRMOB Genal Başkanından Sokağa Çıkma yasağı getirilen Mali Müşavirler için önemli açıklama...

TÜRMOB Genal Başkanı Emre Kartaloğlu Twitter hesabından Sokağa Çıkma Yasağı getirilen 65 yaş üstündeki Mali Müşavirler hakkında açıklama yaptı.

Gelir İdaresi Başkanlığı yaptığı duyuru da "Diğer taraftan İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge uyarınca 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız için getirilen sokağa çıkma yasağı uygulaması çerçevesinde, 65 yaşın üzerinde olması ya da kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkamayacak olan vergi mükellefleri ile meslek mensupları açısından sokağa çıkma yasağının başladığı tarih ile sona ereceği tarih arasındaki dönemin mücbir sebep hali olarak kabul edilmesi ve bu döneme ilişkin olarak verilmesi gereken beyannameler ile bunlara istinaden tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi yasağın kalktığı tarihi takip eden 15’inci günün sonuna kadar uzatılması Bakanlığımızca uygun bulunmuştur." ifadelerine yer vernişti.

Mali Müşavirlerin; mücbir sebep sürecinde, sokağa çıkma  yasağına riayet etmeleri kaydıyla, bulundukları ikametlerinden beyanname göndermeleri de ihtiyaridir. 

Genel Başkan Kartaloğlu, açıklamasında, Sokağa çıkma yasağı getirilen Mali Müşavirler Hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya istinaden  çok yakın zamanda tebliğ hazırlanarak yayınlanacağını ifade etti.

65 yaş ve üstünde olması veya kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamına giren mükellefler ve meslek mensupları ile beyanname/bildirimleri bu meslek mensuplarınca verilenler itibarıyla mücbir sebep hali ilan edilmesi

 MADDE 5 – (1) İçişleri Bakanlığınca alınan tedbirler uyarınca 65 yaş ve üstünde olması veya kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamına giren mükellefler ve meslek mensupları ile bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla geçerli olan “Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi” uyarınca beyanname/bildirimleri bu meslek mensuplarınca verilenlerin 22/3/2020 ila sokağa çıkma yasağının sona ereceği tarih (bu tarihler dâhil) arasında mücbir sebep halinde olduğunun kabul edilmesi uygun bulunmuştur.

Image placeholder

Muhammed Karabağ

1989 yılında Dicle Üniversitesi İşletme ve 1995 yılında da Anadolu Üniversitesi İktisat bölümlerinden mezun oldu. 1999 yılından beri Avcılar'da kendi ofisinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Karabağ, kurucusu ve ortağı olduğu Avcılar'daki Bağımsız Denetim A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.