Mali Müşavirler Korona Riski Altında Çalışmaya Devam Ediyor

Koronavirüs salgını sebebi ile birçok sektörde önemli ölçüde tedbir alınmışken Muhasebeciler hala risk altında çalışmak zorunda kalıyor.

Adana SMMMO Başkanı Turgut Telli, Beyan ve Bildirim süreleri uzatılmalı, Tahsilat sorunu yaşayan Mali Müşavirlere Ekonomik İstikrar Kalkanında yer verilmelidir.

Hergün mükellefler tarafından gönderilen binlerce evrak ile zorunlu olarak temas halinde kalan 110 bin Mali Müşavir ve onbinlerce çalışanı Korona virüsü tehlikesi altında çalışmaya zorlanıyor.

Basın açıklamasında bulunan Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Turgut Telli, "Her gün binler hatta on binlerce fatura ve evrakı kayıt altına alan 110 bin Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, 5 bin Yeminli Mali Müşavir ile 100 binlerce çalışanı ve aileleri virüs riski altında.. Bu nedenle beyan ve bildirim süreleri uzatılmalı ve meslek mensuplarımız evde kalmalıdır. Bu süreçte tahsilat sorunu yaşayacak olan meslek mensuplarımıza da açıklanan ekonomi kalkanında yer verilmelidir” dedi.

Başkan Telli açıklamasından, Koronavirüs salgını nedeni ile alınan tedbirleri desteklediklerini ancak eksik bulduklarını belirterek tesbirler kapsamından beyan ve bildirim sürelerinin uzatılarak Meslek Mensupları ve muhasebe çalışanlarının evde kalmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Başkan Turgut Telli, Sadece Mali Müşavirler için değil ailelerimiz, çalışanlarımız ve hizmet sunduğumuz toplumun tüm kesimleri büyük risk altındadır. Muhasebe meslek camiası olarak, etkileşim içinde olduğumuz 1 milyona yakın insanın yaşam hakkının riske edilmemesi konusunda haklı taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz.

Bu nedenle

• Mart ayı içerisinde verilmesi gereken Şubat ayına (KDV 1-2, Muhtasar, MuhSGK, Damga Vergisi, Turizm Katılım Payı, Ba-Bs, GEKAP vb.) tüm beyan ve bildirim sürelerinin ertelenmesini, ve mücbir sebep halinin kabulünü,
•  Aylık Prim ve Hizmet Belgelerinin ertelenmesini, 
• e-Defter beratlarının yüklenme sürelerinin ertelenmesini, 
• Vergi incelemelerinin ertelenmesini istiyoruz.
• Ayrıca bu süreçte yaşanacak tahsilat sıkıntıları göz önüne alındığında,
• Meslektaşlarımızın da Vergi, SGK, Bağkur primlerinin ertelenmesi ve mevcut kredilerinin Mart, Nisan, Mayıs ayları taksitlerinin ertelenmesi gerektiğinde kobi kredileri ile kredi desteği destekleri sağlanmalıdır. dedi.

Image placeholder

Muhammed Karabağ

1989 yılında Dicle Üniversitesi İşletme ve 1995 yılında da Anadolu Üniversitesi İktisat bölümlerinden mezun oldu. 1999 yılından beri Avcılar'da kendi ofisinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Karabağ, kurucusu ve ortağı olduğu Avcılar'daki Bağımsız Denetim A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmadı.